søndag, juni 14, 2009

Anas Acuta

Så fik jeg et nyt skib.
Jeg har prøvet en masse forskellige kajakker det seneste tid, i et forsøg på at finde en ny. Jørgen har været den trofaste sparrings partner gennem alle disse tests. Det har været super at have en og snakke med om de forskellige modeller. Der er blevet prøvet:
Nordkapp LV, Rockpool Alaw Bach, Q-boat, P&H Bahiya, P&H Quest, P&H Cetus, Tiderace X-Cite, Tiderace X-plore, Tahe Greenlander, NDK Explorer....
Allesammen fantastisk kajakker, meeeeen det var ligesom ikke helt rigtigt. Indtil jeg satte mig en ældre Anas Acuta ved en demo dag hos Surfline. Jeg havde egentlig afskrevet den på forhånd, da jeg troede jeg ikke kunne klemme mig i den, men jeg sad forbavsende godt. Jeg prøvede senere en helt ny Anas Acuta ved Kajakgaarden. Den havde det nyt Valley sæde (2009) som er noget mere svulstig og sidder højere. Jeg kunne næsten ikke sejle den. Mærkeligt at sædet betyder så meget, men det gør det altså. Jeg ledte så efter en brugt, da jeg skulle have en med det gamle sæde. Havde næsten opgivet og var lige ved at købe en ny Nordkapp LV da der kom en brugt Anas Acuta til salg.
Jørgen og jeg hentede den i Kolding lørdag, og så lå den ellers og solede sig i haven indtil søndag middag hvor Jørgen kom og hentede den og mig til en tur på Gudenåen.
Vi ville egentlig have været på havet til jomfru-turen men kunne ikke lige forlige os med vejrudsigten (8-10 m/s vest), så det blev en tur fra Fladbro til Langå.
Den sejler som en drøm. Stabiliteten er i top, man sidder meget sikkert i den. Jeg kan komme til dagslugen, den kunne jeg ikke i Nordkappen. Den kan kantes helt vildt, og knæk spantet gør at den er meget nem at dreje med. Med hensyn til at sculle og rulle....det er næsten snyd (sig det ikke til nogen) . Den er ikke hurtig, men da vi sejlede på åen har jeg ikke rigtig nogen fornemmelse af hvor den præcis ligger. Jeg kunne næsten følge med Jørgens NDK Explorer i et sprint med pind. Senere da Jørgen skiftede til alm. pagaj, trak han bare fra mig.
Jeg må komme med en mere uddybende anmeldelse når jeg har prøvet den på noget forskelligt vand.
Vi have en dejlig tur til Langå og tilbage igen til Fladbro. Gudenåen var som..nåh ja..en flod, masser af strøm, så vi måtte kæmpe os den ene vej og fløj næsten tilbage den anden. Endnu en dejlig dag på vandet.

Billede: Taget af jørgen. ( Mine duede ikke :( )
Distance: 18.6 km
Vejr: 8 m/s vestlig vind

8 kommentarer:

Nichof sagde ...

Hej Tommy.

Tillyke med din Anas (den kommer Steffen til at savne!).

Du skulle da have været med os på to øers tur i Horsens Fjord søndag. Vi var 9 kajakker der snuppede 27 km. rundt om Alrø og Hjarnø.

Jeg ror selv AnasAcuta (min kone gør også) og du har helt ret, den er ikke hurtig, men det opvejes til fulde af legeegenskaberne.

Har du lyst til lidt fjordluft, så check: http://havkajakhorsens.motionforum.net/ vi ror fast om tirsdagen ellers efter aftale.

Endnu en gang tillykke - den er fed!

Mvh.
Niels

Anonym sagde ...

Det er sq en flot kajak...tillykke med den.

Hilsen Axel

Tommy Mikkelsen sagde ...

Hej Niels,

tak tak. Ja, glæder mig til at komme ud og rigtig få prøvet den af.
Jeg kommer gerne en tur til Horsens og ror med jer. Jeg er vokset op i Horsens, så jeg kender godt fjorden, men mest fra land siden.

Tommy Mikkelsen sagde ...

Hej Axel,

tak for det. Kan heller ikke lade være med at gå ud og kigge på den hele tiden.
Er lige kommet hjem fra frironingsprøve med nogle kursister ved Mariager Kajakklub. Den er også skøn på vandet.

Anonym sagde ...

hvad jeg ledte efter, tak

gnarlydog sagde ...

Tommy, how did the Q-boat compare to the Anas Acuta?
I tried the AA and my legs are too large to fit. Is the Q-boat much bigger? and how is the maneuverability?
I would like to have a Greenland style boat but most are too small for me.
(just for sizing reference: I can't fit in a Nordkapp LV).

Tommy Mikkelsen sagde ...

Hi Gnarlydog

I fit perfectly in both a Nordkapp lv and my Anas. 
For size comparison the q-boat is bigger especial in the cockpit. There is room for large feets and more room for thighs. I would be in need of doing some padding for the knees, if it where to fit me perfect.  
The maneuverability is more or less the same. And it fantastic by th way. It literally turns on a dime. But the hard chines takes some getting use to. Especialy in waves. After a year I can finally that I have grown enough up, that I have it under controll. The q-boat has the same low back deck as the Anas, making layback rolls easy. The Anas is a slow boat. My average on trips are on 5 km/h. My old nordkapp was much faster. I do not know about the speed of the q-boat but it should be a bit faster. 
All in all a great boat. But to big for me. 
You find my new blog on tindre.dk 
Still in Danish in afraid, but it seems that you have discovered google translate. :)

Tommy

gnarlydog sagde ...

Tommy, thank you for your advice on the Q-boat. Looks like I might fit it :-)
I have only paddled one hard chine kayak before ( a skin on frame) but I liked very much its responsiveness.

BTW Google translator is great but sometimes the translations are a bit funny and make no sense...