lørdag, maj 23, 2009

Morgen blæst


Jeg satte kajakken i ved Mellerup færge sted lige ved siden af Ragna ca. kl. 5.45 lørdag til en kort morgen tur. Der var lovet temmelig meget vind her til morgen, omkring 8-10 cm/s. Det føltes nu mest som 10. Da vinden var fra vest, var der side vind og ret høje bølger ( for Randers fjord), på 1/2 til 1 meter på øst siden. Det var sjovt, som altid i fjorde var det bølger med en kort bølge længde, og ikke dønninger som jeg kender dem fra Kattegat. Tungen skal holdes lige i munden, og der skal konstant korrigeres, men Nordkappen er vild med bølger. Jo mere vand der er på dækket jo sjovere syntes den det er.
Jeg holdt kaffe pause på øst siden på en lille strand og kunne putte mig for vinden bag lidt siv. Jeg fik gang i min nyerhvervelse, Kelly Kedlen (mere om den i en senere post), og snart var der vand til kaffe og havregrynene.
På vejen tilbage smuttede jeg igennem kanalen for at få lidt læ for vestenvinden. Her blev jeg overhalet af en coaster, der gav lidt lækkert surf på hendes hækbølge. Da jeg nåede tilbage til færgehavnen, skulle jeg have testet rul med min hjemmesnittede pind. Det gik fint...jeg valgte dog at tage balaclava'en på, selvom vandet virkede varmt nok. Jeg kan fint rulle med den hjemme-snittede, men kunne nu godt bruge lidt pro vejledning i rul og ro-tag med grønlænder pind. En kort og dejlig morgen-tur.

Distance: 8 km
Vejr: 8-10 m/s vind, 1/2-1 meter bølger.
Slideshow

2 kommentarer:

anne-marie valton sagde ...

Hvor er det nogle smukke billeder du har lagt ud...
Kikker ind her fordi jeg lige har været på kik efter en kajak som skal bruges i vandet ved Tisvildeleje (primært). Jeg er helt nybegynder 60år og kvinde... har padlet noget i kano i Norge.. Hvilken kajak vil du som erfaren kunne anbefale? Har kikket på en Easky 15 - hvad tror du?
Tak og venlig hilsen
Anne-Marie
anne-marie@valton.dk

Tommy Mikkelsen sagde ...

Hej Anne-Marie,

tak for roserne.
Det er meget meget svært at give nogle gode anbefalinger om hvilken kajak du skal købe.
Det er helt individuelt hvilke kajak der passer lige til dig.
Når man starter som nybegynder er det endnu sværere at vælge kajak, da man ikke rigtig ved hvad der er vigtigt. Deraf selvfølgelig også dit spørgsmål :).
Jeg sejlede i klub i et års tid, og lånte mig frem til en masse forskellige kajakker, før jeg fandt ud af hvilken model jeg ville have og købte så den.

Nu ved jeg ikke lige om der er en klub i nærheden af Tisvildeleje, så det er ikke sikkert at du har mulighed for at låne dig frem.

Når du kigger kajak så led efter følgende:
- Bredde fra 52 cm op til max 58 cm
- Længde ikke under 4.8 m
- PE(polyethylen)
- Sænke finne
- minimum 2 vandtætte stuve rum
- prøv den !!!

Jeg kender ikke den model du skriver om , men ud fra dens beskrivelse ville jeg nok holde mig fra den.
Der findes mange elendige kajakker.
Lad være med at lytte til forhandlerens råd om at "det er en god begynder kajak". Det er noget vrøvl..enten er en kajak god eller også er den det ikke. Det eneste man kan snakke om er om den passer til dig og det du vil bruge den til.

Nu kender jeg jo ikke din størrelse, men i det prisleje du kigger på er her et par gode kajakker.
http://www.kajakhotellet.dk/product.asp?product=1193
http://www.kajakhotellet.dk/product.asp?product=205

Hvis du ikke har mulighed for at melde dig ind i en klub, så tag et weekend kursus. Det er vigtigt, både for din sikkerhed, men også for at du kan føle dig tryg. Man kan altså bedre nyde vores smukke natur, hvis man ikke er bange for at falde i vandet hele tiden. Weekend kurser koster omkring 2000,-.
Her er et i Tisvildeleje:
http://www.kajakhotellet.dk/product.asp?product=800

Frem for alt glæd dig, at sejle i Havkajak er vidunderligt.